UVC sterilizáló - Hatékonyabb módszer a fertőtlenítésre

A koronavírus-világjárvány komoly hatást gyakorolt számtalan ember életére az egész világon, így Magyarországon is. 2020-ban, otthonaink, irodáink, üzleteink tisztán tartásának, folyamatos fertőtlenítésének fontossága eddig soha nem látott mértékben nőtt meg. Hivatalos források a gyakori kézmosást vagy kézfertőtlenítő használatát, a maszk viselését, a védőtávolság betartását, a kilincsek, egyéb felületek gyakori fertőtlenítését, valamint a szellőztetést javasolják. 

Azonban felmerül a kérdés, elegendő-e mindez? Milyen extra védelmet biztosíthatunk önmagunk, családtagjaink és ügyfeleink számára a fertőzések elkerülése érdekében?

 

A megoldást az UV-C technológia nyújthatja. De mit is jelent ez pontosan?

A földi élet fennmaradását a Napból áramló hatalmas mennyiségű energia biztosítja. Az égitest ultraibolya sugárzásának három fő fajtája van: az UV-A, az UV-B és az UV-C. A felszínt elérő sugárzás nagy része az UV-A tartományba tartozik, amely a napégést, barnulást okozza. AZ UV-B sugarak felelősek a tartós barnulásért, illetve segítik a szervezetet a D-vitamin előállításában, amely csontjaink egészségéhez elengedhetetlen. Nagy részét megszűri a bolygó ózonrétege, ami szerencsés, hiszen a napsugárzásnak egészségkárosító hatásai is lehetnek. 

Az UV-C sugárzást a Föld atmoszférája kiszűri. Erős sterilizáló hatása miatt egyre nagyobb szerepet kap a vegyszerhasználat nélküli fertőtlenítésben, azonban alkalmazása körültekintést igényel. Ennek oka, hogy a vírusok, a baktériumok és a gombák elpusztítása mellett, a sugárzás az emberi sejteket is károsíthatja. Néhány egyszerű biztonsági intézkedés betartásával ez azonban könnyen elkerülhető. 

A kórházakban, például műtők fertőtlenítésére már eddig is alkalmaztak UV-C világítótesteket, a technológiát pedig most ön is használhatja otthona, irodája, üzlete, szalonja fertőtlenítésére. 

 

UVC fertőtlenítő

 

Termékeink, a FLOW Kétfunkciós Légfertőtlenítő és a FLOW XXL Légfertőtlenítő  levegő és különböző felületek fertőtlenítésére is egyaránt alkalmasak. A berendezések cirkulációs funkciójának köszönhetően a légtisztítás a lámpatest belsejében történik meg, az UV-C sugárzás kiszabadulása nélkül, így kiválóan alkalmasak emberek jelenléte közbeni működtetésre is. Az eszközök burkolatát felnyitva, a készüléket meghatározott időre egy fertőtleníteni kívánt felületre is irányíthatjuk a tisztítás érdekében. Ekkor az UVC sugárzás hatósugarán kívül kell tartózkodni, illetve viseljünk védőszemüveget. 

A FLOW Gyermekbarát Légfertőtlenítő készüléket oktatási intézmények, játszóházak levegőjének fertőtlenítésére, illetve otthoni használatra javasoljuk. A cirkulációs funkciónak köszönhetően a légfertőtlenítés ebben az esetben is a készülék belsejében történik meg, az árnyékolt UV-C sugárzás nem jut ki, ezzel biztonságos használatot biztosítva. 

A Square Multifunkciós LED panel különlegessége, hogy általános értelemben vett világításra, valamint felületi fertőtlenítésre is alkalmazható. Energiatakarékos LED modulokkal felszerelt, állmennyezetbe illeszthető, vagy függesztett kivitelben is elérhető, irodák, éttermek, vagy szállodák tereinek tisztítására is alkalmas. A biztonságos használatot mozgásérzékelő segíti elő, melynek köszönhetően az UV-C modul automatikusan kikapcsol, ha emberek vagy állatok jelenlétét észleli. 

A PureAir Légfertőtlenítő zárt lámpatesttel rendelkezik, így az UV-C sugárzás nem jelent veszélyt az emberi szemre és bőrre, a légtisztítás az eszköz belsejében történik meg. Kisebb alapterületű helyiségek hatékony fertőtlenítésére ajánljuk.

 

Bármelyik termékünk megrendelése mellett is dönt, biztos lehet abban, hogy minőségi, biztonságos, hatékony fertőtlenítésre alkalmas berendezést tudhat magáénak. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az UVC fertőtlenítők használata nem helyettesítheti a megfelelő személyi higiéniai védekezést! Mindig kövesse a hatályos hatósági ajánlásokat, előírásokat.