UVC technológia

A germicid fénycsővel való megvilágítás során az ultraibolya fény másodpercek alatt ártalmatlanítja a vírusokat (koronavírust is), baktériumokat, gombákat, szemben a hagyományos, kémiai vegyületekkel történő fertőtlenítéssel, ahol a baktériumok rezisztenssé válhatnak az alkalmazott vegyszerekkel szemben.

Az UV-C sugárzással történő fertőtlenítés során a baktériumok, vírusok és gombák nem lesznek ellenállóak, és fontos előnye a technológiának, hogy a kezelésnek nincsenek toxikus melléktermékei.

Az UVC – germicid hatást legerősebben 265 nanométer (nm) hullámhosszon lehet elérni, ezen a tartományon lehet a leghatékonyabban ártalmatlanítani a vírusokat – köztük a covid-19 koronavírust – és egyéb mikroorganizmusokat.

A fertőtlenítő UV-sugárzás megtisztítja a levegőt a káros mikroorganizmusoktól (pl. covid 19 koronavírus, influenza vírus, egyéb kórokozók) amelyek betegséget okozhatnak, ezért például a kórházak és orvosi rendelők is nagy hasznát veszik az ilyen technológiát alkalmazó termékeknek. De kiváló választás irodákba, szépségszalonokba, üzletekbe is egy UVC fertőtlenítő készülék.