UVC technológia

A germicid fénycsővel való megvilágítás során az ultraibolya fény másodpercek alatt ártalmatlanítja a vírusokat (koronavírust is), baktériumokat, gombákat, szemben a hagyományos, kémiai vegyületekkel történő fertőtlenítéssel, ahol a baktériumok rezisztenssé válhatnak az alkalmazott vegyszerekkel szemben.

Az UV-C sugárzással történő fertőtlenítés során a baktériumok, vírusok és gombák nem lesznek ellenállóak, és fontos előnye a technológiának, hogy a kezelésnek nincsenek toxikus melléktermékei.

Az UVC – germicid hatást legerősebben 265 nanométer (nm) hullámhosszon lehet elérni, ezen a tartományon lehet a leghatékonyabban ártalmatlanítani a vírusokat – köztük a covid-19 koronavírust – és egyéb mikroorganizmusokat.

A fertőtlenítő UV-sugárzás megtisztítja a levegőt a káros mikroorganizmusoktól (pl. covid 19 koronavírus, influenza vírus, egyéb kórokozók) amelyek betegséget okozhatnak, ezért például a kórházak és orvosi rendelők is nagy hasznát veszik az ilyen technológiát alkalmazó termékeknek. De kiváló választás irodákba, szépségszalonokba, üzletekbe vagy iroda fertőtlenítés biztosítására is egy UVC fertőtlenítő készülék. Otthoni fertőtlenítés esetén is hatásos fegyver.